

EDITORIALE

Bomba terorista – Sorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -


Scandalul ca politica de stat – Gabriel Klimowicz – Gardianul – citeste aici –


Anticonspiratia – Tom Gallagher – Romania libera – citeste aici -


ANALIZE SI COMENTARII


“… Acest cotidian a fost fondat in 2005 de o echipa redactionala condusa de Cristian Tudor Popescu (director), Mircea Dinescu (senior editor), Adrian Ursu, Lelia Munteanu, Bogdan Chirieac, redactori şefi. Primul numar al ziarului a aparut pe 4 mai 2005. Cristian Tudor Popescu a lucrat cea mai mare perioada la cotidianul Adevarul, de unde a plecat in 2005. Popescu este si presedinte al Clubului Roman de Presa”.


“Motivele pentru care Cristian Tudor Popescu demisioneaza din functia de director al cotidianului "Gandul" au fost prezentate sec, intr-un comunicat transmis presei: "In urma unor discutii pe care le-am avut cu domnul Sarbu, actionar majoritar al ziarului Gandul, a rezultat faptul ca domnul Sarbu este nemultumit de politica editoriala a ziarului, care, in opinia domniei sale, nu se ridica la nivelul cerut de investitiile pentru relansarea ziarului", afirma Cristian Tudor Popescu. El sustine ca Adrian Sarbu "doreste pentru anul 2008 un set de parametri de performanta, audienta, generala, audienta pe Internet, abonamente si vanzare cu bucata". Cristian Tudor Popescu apreciaza ca acesti parametri sunt "de neatins in conditiile actuale ale presei romanesti si mentinand Gandul in categoria quality newspaper, ziar serios" ”.


“Presedintele Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului in Romania (ICCR), Marius Oprea, i-a raspuns, duminica, presedintelui Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste din Romania, Vladimir Tismaneanu, respingand criticile acestuia la adresa Guvernului si tintind in seful statului ."Demersul Dvs. a fost extrem de important in ceea ce priveste cercetarea si denuntarea crimelor si abuzurilor comunismului", spune Oprea in scrisoarea deschisa catre Tismaneanu, in care consilierul premierului reactioneaza la afirmatiile lui Tismaneanu potrivit carora Guvernul adopta masuri de tip peronist in loc sa aplice recomandarile din raportul de condamnare a comunismului. "Incercand sa evite politizarea istoriei recente, IICCR a facut si face demersuri pentru punerea in aplicare a recomandarilor Comisiei Prezidentiale pentru Analiza Dictaturii Comuniste cu privire la condamnarea publica a regimului comunist. In acest sens, consideram nefondate acuzatiile pe care le-ati adus, implicit, la adresa activitatii IICCR, ca institutie guvernamentala", adauga istoricul care detine si functia de consilier personal in cadrul Cancelariei Primului-Ministru”.

Romanian Psycho – Roxana Iordache – Ziua – citeste aici -


Costurile razboiului Basescu-Tariceanu – Dan Pavel – Ziua – citeste aici -


Lectia unei doamne – Octavian Hoandra – Ziua – citeste aici -


POLITICA


“Premierul nu s-a lasat convins de argumentele presedintelui declarand ca sustine, in continuare, propunerea PNL”.


“Presedintele Comisiei de control a activitatii SRI, senatorul PNL Radu Stroe (foto), a cerut sambata serviciului de informaţii sa-i comunice daca convorbirile telefonice dintre procurorul Ciprian Nastasiu si Omar Hayssam au fost interceptate de institutie si daca au existat mandate pentru acestea”.


“Cand Monica Macovei a fost numita ministru al Justitiei, PNL si PD formau inca Alianta D.A., iar presedintele Basescu nu regreta desemnarea lui Tariceanu ca premier. Ca atare, nici unul dintre actorii politici enumerati nu era preocupat de probitatea morala si profesionala a ministrului propus pentru portofoliul Justitiei, un capitol important pentru integrarea europeana a Romaniei. Totusi, neoficial circulau informatii ca Monica Macovei a fost procuror inainte de 1989 si inca unul foarte dur. O etapa in cariera profesionala pe care Macovei a omis-o din CV-ul pe care l-a trimis la Parlamentul European pentru a candida la un post de comisar european. Cum secretul era bine pazit, Jurnalul National a pornit o investigatie pentru a obtine dovada, dincolo de vorbe, ca Monica Macovei a fost procuror comunist. Potrivit unor surse bine informate, care au cunoscut-o indeaproape, fostul ministru al Justitiei Monica Ghergheescu (pe numele de fata) a fost, intre anii 1982 si 1985, procuror la Giurgiu, ea optand pentru acest post dupa terminarea facultatii si dovedindu-se extrem de zeloasa in apararea avutului obstesc”.

ULTIMA ORA


“El sustine ca patronul Media Pro „doreste pentru anul 2008 un set de parametri de performanta, audienta generala, audienta pe Internet, abonamente si vanzare cu bucata". Popescu apreciaza ca „acesti parametri sunt de neatins in conditiile actuale ale presei romanesti si mentinand «Gandul» in categoria quality newspaper, ziar serios". In aceste conditii, ziaristul a decis să demisioneze din aceasta functţie pana la sfarsitul acestei luni. Editorialistul a precizat pentru „Adevarul" ca isi va vinde pachetul de actiuni (14%) pe care-l detine la Crucisatorul SA, compania care editeaza „Gandul", catre Publimedia International, actionarul majoritar al firmei”.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu