joi, 24 ianuarie 2008

* ----- *

Profile Jewels @ profilejewels.net

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRI *



EDITORIALE

Mitocanizarea politiciiMiruna Munteanu – Ziua – citeste aici -
Traim intr-o mahala perpetuu isterizata. In conferinte de presa si in dezbateri televizate, politicienii nostri se improasca reciproc cu laturi, cu o voluptate nebuna. Nu polemizeaza, ci se injura. Par sa nu mai gaseasca cuvinte suficient de grele pentru a-si debusola adversarul. Se acuza unii pe altii de grozavii fara seaman, cu o nonsalanta care ar trebui sa ne inghete sangele in vine. Apoi nu se intampla nimic. Nici acuzatiile nu sunt demonstrate in vreo instanta, nici cel care le-a lansat nu e tras la raspundere. Circul continua. Si se inteteste”.

Si daca Popescu-Tariceanu demisioneaza ?Alecu Racoviceanu – Gardianul – citeste aici
In ultima luna au existat voci in PNL care au cerut demisia Guvernului, sub pretextul ca ministrii nu isi pot desfasura activitatea din cauza razboiului dintre palate. Poate ca aceasta informatie pare o prostie, in conditiile in care se vorbeste deja de trei ani de faptul ca premierul Calin Popescu-Tariceanu se tine cu dintii de scaun, totusi, ceea ce am afirmat mai sus este o realitate. Din punct de vedere politic, masura ar putea parea buna, obligand partidele adversare in declaratii, PD si PSD, sa colaboreze pentru formarea si sustinerea unui guvern”.

Sluga la trei stapaniCornel Ivanciuc – Gardianul – citeste aici -
Inainte de Revolutie a fost omul de casa al generalului Ilie Ceausescu, caruia ii scria cartile impreuna cu un colectiv de negrisori. Dupa ’89 a fost ordonanta prezidentiala a lui Ion Iliescu, caruia s-a straduit sa-i cosmetizeze imaginea ori de cate ori era cazul, iar cand puterea acestuia a apus, s-a infiintat pe scarile palatului Cotroceni si s-a pus in slujba noului presedinte. Motivatia gasita in fata presei, care i-a supravegheat atenta pasii, a fost ca va actiona ca un independent si ca presedintele se poate bizui pe el cu privire la sustinerea actiunilor statului si a tuturor miscarilor care vor genera democratie si integrare europeana. Incepand din luna mai 2005, cand si-a dat demisia din PSD, formatiune pe listele careia a intromisionat in Parlamentul Romaniei, senatorul Ioan Talpes nu este doar independent, ci si extrem de util. El s-a oferit sa apere din proprie initiativa dreptul sefului statului de a cere urmarirea penala a membrilor Executivului, impreuna cu Avocatul Poporului si Curtea Constitutionala. In acelasi timp, s-a oferit sa contorizeze orice incercare de lovitura de stat, care in opinia sa este compatibila cu suma tuturor actelor indreptate împotriva prevederilor Constitutiei. Talpes nu mai este o furnitura militara, ci doar un apendice al statului dac centralizat, ajuns in mileniul trei, gratie inteligentei native a urmasilor dacilor de a se face frate cu dracul pentru a trece puntea. De fapt, daca il privesti cu luare-aminte, vei vedea ca Ioan Talpes seamana leit cu statul: are putin sange turcesc, cat pentru a-l face un bun roman, este burtos, lacom, manelist, indolent, nesimtit si smecher. Daca veti spune ca smecheria este compatibila cu inteligenta, eu va voi raspunde ca si porcul este compatibil cu omul, in masura in care organele lor se potrivesc manusa si in caz de urgenta pot fi transplantate de la un subiect la altul”.

Directia Nationala a „Audiovizualului”George Radulescu – Adevarul – citeste aici -
Magistratii nu trebuie sa devina vedete tv. Nivelul scazut al increderii oamenilor in justitie altereaza climatul social si determina multi tineri sa paraseasca tara. Romanii nu considera ca sistemul judiciar romanesc poate gestiona corespunzator impărtirea dreptatii. Prin urmare, scepticismul in privinta sanselor de a duce o viata mai buna la tine acasa, ca simplu cetatean, face ravagii in randurile noilor generatii”.

ANALIZE SI COMENTARII

De ce e viitorul incert ?Ion Bogdan Lefter – Ziua – citeste aici -
Viitorul politic al Romaniei, fireste. Nu vreau sa spun ca ar exista vreo dilema cu privire la "drumul" pe care merge astazi si va merge maine tara noastra (in sensul general, de principiu al metaforei): odata intrati in Uniunea Europeana si in NATO, am facut deja primii pasi in directia dezvoltarii si a prosperitatii si vom continua. Insa cum va arata urmatorul ciclu de guvernare, dupa alegerile anului 2008-2009 ?”.

Reteaua "Patapievici - Liiceanu"Dan Mircea Cipariu – Ziua – citeste aici -
Presedintele ICR a impus un criteriu de selectie pentru participarea la Targul de Carte de la Londra, astfel incat sa fie favorizata editura Humanitas. Horia Roman Patapievici reuseste sa-si agate o tinichea de coada, de care nu va scapa cu usurinta, tinichea ce se va constitui intr-un trist renume: "Patapievici, cifra de afaceri". Presedintele trecator al ICR a semnat un document trimis asociatiilor de editori din Romania prin care a impus drept unic criteriu de selectie pentru participarea la standul Romaniei de la (Targul de Carte de la Londra) London Book Fair - cifra de afaceri. Valoarea, autenticitatea, organicitatea si alte categorii estetice au fost sterse dintr-un condei. Scrisoarea trimisa editorilor de Patapievici a parut ca e semnata de un functionar de la Camera de Comert si Industrie a Romaniei, nu de chiar presedintele Institutului Cultural Roman”.

POLITICA

Fiecare in legea luiAnca Hriban, Razvan Gheorghe, Adrian Ilie & Cristian Andrei – Ziua – citeste aici -
Camera si Senatul vor sa avizeze inceperea urmaririi penale in cazul a patru actuali si fosti ministri, iar seful DNA spune ca nu e cazul. Camera Deputatilor si Senatul vor sa se implice in dosarele a patru actuali si fosti ministri, din lotul celor opt pentru care presedintele a aprobat inceperea urmaririi penale, care sunt si parlamentari. Reprezentanti ai conducerii celor doua Camere au sustinut ca Parlamentul trebuie sa avizeze inceperea urmaririi penale in cazul celor care sunt alesi: Paul Pacuraru, Codrut Seres, Miron Mitrea si Adrian Nastase. Procurorul-sef al DNA Daniel Morar a apreciat ca un aviz suplimentar al Camerelor nu este necesar. Diferenta de opinii survine, ca intotodeauna, din interpretarea prevederilor legislative”.

Tariceanu: Alegerile locale nu trebuie sa se suprapuna cu Campionatul European de fotbalA.V. – Ziua – citeste aici -
Premierul Calin Popescu-Tariceanu nu are nimic impotriva organizarii alegerilor locale in perioada cuprinsa intre finele lunii mai si inceputul lui iunie, atata vreme cat localele nu se suprapun cu Campionatul European de Fotbal. Prin urmare, politicienii vor trebui sa cada de acord cu fixarea alegerilor pana in 7 iunie. Asta pentru ca de atunci incepe Campionatul European de Fotbal si scade interesul politicienilor si a alegatorilor”.

PD-L va deveni Partidul PopularAdrian Ilie – Ziua – citeste aici -
Valeriu Stoica a declarat ca actualul Partid Democrat-Liberal isi va schimba numele in Partidul Popular dupa va fi incheiata perioada scrutinurilor din 2008 si 2009. Conform unor informatii neoficiale inca, PD-L intentioneaza sa creeze si un organism in care sa atraga sindicate, asociatii profesionale si intelectuali cu simpatii de dreapta”.

Basescu: Romania doreste un scut anti-racheta NATO integrat cu cel al SUAT.B. – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu le-a vorbit, miercuri, ambasadorilor acreditati la Bucuresti, despre angajamentele Romaniei ca stat UE, dar si despre dezvoltarea Parteneriatului strategic cu SUA. "Plecand de la principiul indivizibilitatii securitatii aliatilor din NATO, suntem in favoarea unei decizii privind dezvoltarea unui sistem NATO de aparare anti-racheta complementar si integrat cu cel al Statelor Unite", a spus Presedintele Basescu”.

ULTIMA ORA

CSAT a aprobat dizlocarea in Kosovo a 175 de politisti si jandarmiT.B. – Ziua – citeste aici -
CSAT a aprobat dizlocarea in Kosovo a 175 de politisti si jandarmi, forte care vor pleca in provincie atunci cand UE va decide, a anuntat, miercuri, presedintele Traian Basescu, care a precizat ca a trimis Parlamentului marti o instiitare in acest sens. Romania si-a realizat deja angajamentele asupra carora s-a convenit la ultimul Consiliu UE, a declarat Basescu, la intalnirea cu membrii corpului diplomatic acreditat la Bucuresti. El a precizat ca CSAT a aprobat dizlocarea a 175 de politisti si jandarmi, care vor ajunge in provincie cand UE va decide, potrivit Newsin. Parlamentul a fost instiintat marti de aceasta decizie, a adaugat seful statului, care a insistat in prezentarea obiectivelor de politica externa pe 2008 asupra Kosovo si asupra Balacanilor de Vest”.