luni, 28 ianuarie 2008

* ----- *

Profile Jewels @ profilejewels.net

* ----- *


* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* STIRI *



EDITORIALE

Soparla ucigasaSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Cinci persoane s-au asociat intr-un grup infractional si au savarsit o crima oribila. Au ucis, cu sange rece, o persoana cu cinci lovituri de cutit. Nu se stie in urma careia a survenit decesul. Unul este deputat. Al doilea este senator. Al treilea este atat ministru, cat si parlamentar. Al patrulea este ministru neparlamentar. Iar ultimul nu este demnitar. Alertata, politia, sub supravegherea unui procuror, a demarat primele cercetari. Dar, in conformitate cu Constitutia, precum si cu alte legi speciale, doar unul singur dintre asasini poate fi interogat si retinut. Cel care este un simplu cetatean. In ceea ce-i priveste pe ceilalti, seful statului a avizat declansarea urmaririi penale, dupa ce a primit o solicitare in acest sens de la Parchet. Ministrul Justitiei, insa, a sesizat Parchetul doar in ceea ce-l priveste pe ministrul neparlamentar. In legatura cu ministrul parlamentar a facut o solicitare Comisiei Juridice a Camerei Deputatilor. Atat Camera Deputatilor, cat si Senatul au luat si ele act de sesizarile care le-au fost trimise de la Parchet, vizandu-i pe cei doi parlamentari care nu sunt si ministri. Intre timp, ancheta bate pasul pe loc. Pana cand ? Pana in momentul in care atat plenul Camerei Deputatilor, cat si plenul Senatului decid ca este cazul ca celor trei parlamentari, dintre care doi sunt si ministri, sa li se ridice imunitatea pentru a putea fi urmariti penal. Dar ce se intampla in eventualitatea in care una dintre Camere sau amandoua considera, in urma analizei din Comisiile Juridice, ca nu exista suficiente indicii pentru ridicarea imunitatii ? Dar daca presedintele face prea mult ? Daca el se adreseaza ministrului Justitiei, facand o sesizare si impotriva parlamentarilor ? Nu cumva in aceasta ipoteza apare un conflict grav, intre doua institutii importante ale statului ? Intre presedinte, care este parte a Executivului, dar care se bazeaza pe legitimitatea votului cetatenilor, si Parlamentul tarii, care este principala putere in stat, bucurandu-se si ea de o mare legitimitate. Tot prin voturile cetatenilor. Si daca, sesizata fiind, Curtea Constitutionala va da un raspuns ambiguu ? Jucand la doua capete. Procurorul de caz ramane cu buza umflata. Iar asasinii se misca in libertate”.

Mai rasfirati, tovarasi !Marius Huc – Gardianul – citeste aici
In mai putin de o jumatate de an, dar fara a-i deranja pe romani de la bere atunci cand se uita la Campionatul European de fotbal, vor fi alegeri locale. Primele dintr-un val de trei care vor culmina cu alegerea noului Tatuc. Multe nume importante se vor retrage din Parlament. Descentralizarea a dus bani seriosi la bugetele locale – malaiul s-a retras in orasele mari, asa ca nu trebuie sa ne mire daca senatori si deputati, oameni cu functii grele in partide, vor alege sa candideze pentru primarii sau consilii judetene”.

ANALIZE SI COMENTARII

Cetatenii neputinciosi si cultura lor politicaDan Pavel – Ziua – citeste aici -
Esecul politicii din Romania se datoreaza unui cerc vicios: politicienilor nu le pasa de cetateni, iar cetatenii se cred prea neputinciosi pentru a-i influenta pe politicieni. Exemple sunt sute, chiar mii. Ultimul exemplu a fost cel al ninsorii care a paralizat orasele si satele Romaniei. In Bucuresti, chiar si la trei saptamani dupa ninsoare, ramasesera munti de zapada pe marginea drumurilor si pe trotuare. Dupa ce zapada a inceput sa se mai topeasca, au reaparut gropile din asfalt. Singura reactie a cetatenilor este sa-si injure primarii si politicienii. Dar nu fac nimic pentru a le schimba comportamentul, pentru a le impune un alt cod de conduita”.

POLITICA

Reteta BasescuR.I.P. – Ziua – citeste aici -
Intr-un an si doua luni, respecitv decembrie 2006-ianuarie 2008, presedintele Basescu a reusit performanta politica de a compromite imaginea a jumatate din numarul ministrilor Cabinetului Tariceanu, invocand prevederile legii. Practic, pentru cei opt ministri ai Executivului: Teodor Atanasiu, Zsolt Nagy, Codrut Seres, Adrian Cioroianu, Varujan Vosganian, Tudor Chiuariu, Paul Pacuraru, Teodor Melescanu, seful statului a cerut fie urmarirea penala, fie s-a impotrivit numirii lor. Un caz aparte s-a inregistrat cu Decebal Traian Remes a carui imagine a fost spulberata in direct la TVR”.

Daniela Popa, huiduita la scena deschisaT.B. – Ziua – citeste aici -
Imediat dupa anuntarea noului presedinte al PC, sustinatorii contracandidatului sau, Florin Anghel, au huiduit-o pe Daniela Popa, acuzand nereguli in procesul de votare. Daniela Popa a primit 570 de voturi, plus voturile pe care i le-a donat Sabin Cutas. Dan Voiculescu a sustinut-o frenetic pe Daniela Popa, trimitandu-i pe cei nemultumiti "afara" ”.

Votul uninominal, in dezbaterea birourilor permanente ale ParlamentuluiT.B. – Ziua – citeste aici -
Birourile permanente ale celor doua Camere ale Parlamentului se reunesc astazi pentru dezbateri pe marginea votului uninominal, informeaza Realitatea TV. Este prima dezbatere pe aceasta tema din luna decembrie, cand Curtea Constitutionala a admis sesizarea presedintelui Traian Basescu. In aceasta situatie, senatorii si deputatii sunt obligati sa reexamineze legea pentru a o pune in acord cu decizia Curtii. Acest lucru ar justifica, spun reprezentantii partidelor politice, o sesiune extraordinara a Parlamentului in cursul acestei saptamani”.

Udrea, "lovita" de Nastase cu ConstitutiaAdrian Vintila – Ziua – citeste aici -
Politichia s-a mutat pe blog. Alesii care si-au descoperit valente de internauti nu mai organizeaza conferinte de presa pentru a-si critica adversarii, ci prefera sa joace "leapsa" si sa posteze replici in blogosfera. Mai nou, fostul premier Adrian Nastase o "loveste" cu Constitutia pe Elena Udrea, in privinta urmaririi penale a demnitarilor”.