marți, 15 ianuarie 2008

* ----- *

Profile Jewels @ profilejewels.net

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* ----- *


Girly glitter comments from www.GirlyTags.com

* Stiri *



EDITORIALE

Punct ochit. Nu si lovitSorin Rosca Stanescu – Ziua – citeste aici -
Stiu ca Presedintia se teme atat de mult de consecintele descifrarii stenogramelor, incat este gata sa arunce pe piata caz dupa caz, cu unicul scop de a deplasa intr-o alta directie centrul atentiei publice”.

Presedintele reabiliteaza regimul Ceausescu !Ion Cristoiu – Jurnalul National – citeste aici
La un an de cand a citit acest Raport de la tribuna Parlamentului, Traian Basescu face un gest spectaculos de reabilitare a regimului Ceausescu. Valerica Ionita a fost implicat intr-un furt din avutul obstesc. Se stie ca o asemenea infractiune era urmarita si condamnata in chip necrutator din ordinul lui Nicolae Ceausescu. Potrivit dezvaluirilor lui Traian Basescu, in anul de gratie 1988, un procuror de la Calarasi (Norica Nicolai) a facut obiectul unei anchete severe din partea Inspectiei Procuraturii Generale a RSR si sanctionat cu Avertisment, pentru ca a incalcat dreptul la aparare a unui cetatean acuzat de furt din avutul obstesc. Anticomunist fiind, citesti si-ti faci cruce. In România lui Traian Basescu, procurorii Parchetului General şi ai DNA au incalcat in chip flagrant nu doar dreptul la aparare, ci mai tot Codul de procedura penala, pentru a transpune in viata înaltele indicatii de la Cotroceni. A fost vreunul sanctionat ? A fost atins Dan Voinea fie si macar cu o mustrare dupa toate greselile comise in ancheta penala declansata impotriva nu a unui amarat din Vasilati – Calarasi, ci impotriva fostului presedinte al tarii ?! In Romania lui Nicolae Ceausescu a fost posibil ca un procuror să fie sanctionat, pentru ca n-a respectat o procedura de caz in anchetarea unui furt din avutul obstesc, infractiune pentru care Nicolae Ceausescu daduse dispozitie Parchetului sa n-aiba mila. Pai daca regimul Ceausescu ar fi fost acel regim criminal, al ilegalitatilor comise in numele luptei pentru apararea avutului obstesc, ar mai fi catadicsit ditamai Procuratura Generala sa ancheteze si sa sanctioneze nerespectarea Codului de procedura penala de catre un procuror de la Calarasi ?! Fara sa vrea, in ura sa fata de Norica Nicolai, Traian Basescu a adus o contributie remarcabila la reabilitarea regimului Ceausescu. Oferind institutiilor abilitate azi sa controleze activitatea procurorilor modelul de severitate a Procuraturii Generale a RSR fata de respectarea pana la virgula a procedurilor”.

ANALIZE SI COMENTARII

Mapa jumulitaSilviu Alupei, Ovidiu Banches, Razvan Savaliuc, Bogdan Comaroni & D.E.I. – Ziua – citeste aici -
Din dosarul profesional al Monicai Macovei, dat publicitatii ieri seara de catre Parchetul General, lipsesc referirile la mandatele de perchezitie semnate in alb si "episodul taximetristul" ”.

Norica, Omar si "serviciile" presedinteluiMiruna Munteanu – Ziua – citeste aici -
Norica Nicolai si Omar Haissam sunt protagonistii celor mai fierbinti scandaluri ale actualitatii. Mai interesant decat scandalurile in sine mi se pare, insa, numitorul lor comun”.

Basescu forteaza suspendarea. Dati-i jucariiRoxana Iordache – Ziua – citeste aici -
Nu doar stenogramele convorbirilor cu Hayssam Omar, un fel de funie care se apropie de par, ci si pierderea de popularitate il determina pe presedintele Basescu sa joace o noua partida la cacealma. Zice ca nu vrea s-o numeasca pe Norica Nicolai la Justitie si ca nu o va numi niciodata, desi stie ca, oricum, Constitutia ii impune numirea. Deci trebuie sa o semneze. Restul e diversiune. Cu dosare pentru demascare stalinista. Si minciuna publica, pentru ca trimiterea la Parlament este alaturi cu prevederile constitutionale. La o remaniere, un ministru nu trebuie votat de Parlament decat in cazul in care fie se schimba structura guvernului (se modifica ministere), fie se schimba puterea politica”.

Republica suspectilorCristian Unteanu – Ziua – citeste aici -
Incepem sa institutionalizam un principiu foarte primejdios, cel al existentei persoanelor suspecte si a nevoii sistemului de a se debarasa de ele prin executii publice. Vizibile, cu mult spectacol fastuos care sa justifice, sa credibilizeze si sa impuna memoriei colective justetea deplina a actului respectiv. Si, in acelasi timp, sa explice poporului de ce, intr-un climat de nesiguranta, coruptie si dominat de oculta inca omniprezenta a Securitatii, alte masuri decat cele extreme nu pot exista. De aici, firesc, recursul la dosare”.

Mai veche decat «ZEUS» cat de veche e porecla «profesorul» ?Lidia Popeanga-Mitchievici & Alexandru Racoviceanu – Gardianul – citeste aici -
Sursele noastre sustin ca scandalul convorbirilor dintre Omar Hayssam si procurorul Ciprian Nastasiu este departe de a se fi incheiat. O informatie de ultima ora pare sa-i dea dreptate lui Radu Stroe, care spunea sambata ca dosarul rapirii din Irak ar putea fi desecretizat mai devreme de 2055, termenul stabilit de presedintele Traian Basescu. Un motiv ar putea fi acela de a afla cine se ascunde sub numele de „domnul profesor“ in transcrierile discutiilor dintre sirian si anchetator. Pentru a vedea cand s-a folosit prima oara acest nume de cod pentru presedinte, trebuie apelat la dosarul operativ al rapirii, aflat in arhivele serviciilor. Sursele noastre sustin ca apelativul „domnul profesor“ a fost folosit prima oara in convorbirile dintre Omar Hayssam si doctorul Mohammad Yassim. Discutiile inregistrate sunt si telefonice, si ambientale. Ele nu apar la dosarul penal al rapirii, dar sunt clasificate in notele operative. Yassim si Hayssam au avut discutii monitorizate intre data rapirii, 28 martie 2005, si cea a arestarii lui Hayssam, 4 aprilie 2005. La acea data insa, Yassim era deja in Irak, transmitand autoritatilor de acolo ca informatiile din Bucuresti spun ca rapirea s-a organizat in Romania, contribuind la noua arestari. Folosirea acestei expresii inca din primavara anului 2005 explica de ce, in iulie 2006, porecla era folosita natural in convorbirea dintre Hayssam si procuror. Mai trebuie spus ca dosarul in care apar convorbirile nu a fost solutionat de Nastasiu, care ceruse sa fie schimbat din dosar. Urmarirea penala s-a considerat a fi gata fara sa fie identificat „profesorul“, desi din convorbiri Hayssam lasa sa se inteleaga ca acest misterios personaj are de suferit de pe urma fugii sale si are puterea de a-i transmite fugarului indicatii. La dosar nu exista nici macar o intrebare adresata procurorului Nastasiu asupra acestui aspect. Dosarul a fost contrasemnat de seful DIICOT”.

Bumerangul «Norica Nicolai»Andi Topala – Gardianul – citeste aici -
"Traian Basescu a deschis „Cutia Pandorei“ mapelor profesionale, dezvaluind-o pe cea a Noricai Nicolai. Efectul a fost aparitia primelor dosare privind activitatea profesionala a unor persoane cu functii publice: a Monicai Macovei si a lui Traian Basescu. Informatii legate de activitatea profesionala a fostului ministru al justitiei au aparut partial aseara tarziu. Acestea se refera la ceea ce se stia deja: controlul intern a relevat deficiente in activitatea de procuror, precum si sute de dosare care zaceau prin sertare. Presa asteapta mapele profesionale ale lui Daniel Morar, Doru Tulus, Lucian Papici si Codrut Olaru, procurori cu un trecut profesional controversat".

POLITICA

Tariceanu a avut o noua discutie cu Norica Nicolai la sediul GuvernuluiT.B. – Ziua – citeste aici -
Premierul Tariceanu a avut astazi o scurta intalnire la Palatul Victoria cu Norica Nicolai. Concluzia discutiei: prim-ministrul o sustine in continuare pentru functia de ministru al Justitiei. Potrivit unor surse din Partidul National Liberal, Tariceanu si Nicolai au trecut in revista argumentele invocate de presedintele Traian Basescu si iau in calcul posibilitatea atacarii deciziei sefului statului la Curtea Constitutionala”.

Ciuvica: "Basescu este ultima persoana din Romania care are dreptul sa vorbeasca despre dosarele altora"A.V. – Ziua – citeste aici -
Presedintele Traian Basescu isi motiveaza refuzul de a semna numirea Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei printr-o sanctiune primita de aceasta in 1987 in urma instrumentarii gresite a unui dosar penal. "Daca Traian Basescu si-ar fi aplicat siesi criteriile de profesionalism pe care i le pretinde Noricai Nicolai, ar fi trebuit sa refuze si in 1991, si in 1996 numirea sa in functia de ministru al Transporturilor", arata presedintele Grupului de Investigatii Politice (GIP), Mugur Ciuvica”.

Tudor Chiuariu ar putea fi consilier personal al premierului pe probleme juridiceT.B. – Ziua – citeste aici -
Fostul ministru al Justitiei, Tudor Chiuariu, ar putea fi numit consilier al primului-ministru pe probleme juridice, aceasta propunere fiind discutata si la nivelul partidului, au declarat, pentru NewsIn, surse liberale”.